ΣΑΡΡΗ ΕΙΡΗΝΗ 1065083
ΣΥΡΙΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 1065096
Το πέρασμα του Ρίου Αντιρρίου εκτός απο τη δημιουργία μιας νέας ζεύξης των δύο περιοχών πάνω απο τη θάλασσα αποτελεί πλέον μία νέα δημόσια συνθήκη στο χώρο. Κάτω απο το ίχνος της γέφυρας επιλέγουμε να οργανώσουμε ένα σύστημα με διττό ρόλο όπου η επιστήμη συναντά το δημόσιο χώρο και προσκαλούνται να κατοικήσουν σε ένα κύκλο-όριο μέσα στο νερό.
Δ Ι Α Γ Ρ Α Μ Μ Α Π Ρ Ο Σ Β Α Σ Ε Ω Ν Π Ε Ρ Ι Ο Χ Η Σ
Σκηνοθετούμε μια πορεία που διέρχεται ανάμεσα σε δύο υδάτινους τοίχους η οποία οδηγεί τον παρατηρητή στο κέντρο της κυκλικής αυτής δομής σε ένα "σταυροδρόμι", που συνεχίζει τη διαδρομή ακολουθώντας το μονοπάτι που διασχίζει τη θάλασσα. Όταν τείνει προς τη στεριά είτε βυθίζεται στο εσωτερικό του κτιρίου είτε επιστρέφει στους καταρράκτες και φεύγει.
Α Ρ Χ Ι Κ Ε Σ Κ Α Τ Ο Ψ Ε Ι Σ - Τ Ο Μ Ε Σ
Η διαμόρφωση του εδάφους ορίζει τον κεντρικό άξονα κίνησης. Αποτελείται απο τρείς λωρίδες-κάτοπτρα που ανακλούν το φως και δημιουργούν παράλληλα το είδωλο του ουρανού στο έδαφος και δύο λωρίδες απο ανεπεξέργαστους ογκόλιθους .
Δομικά το κτίριό μας αποτελείται απο ένα τμήμα κύκλου , όπου στον εξωτερικό δακτύλιο κρύβονται τα επιστημονικά εργαστήρια, οι χώροι διαμονής των ερευνήτών και κεντρικά με υδάτινο ταβάνι λαμβάνει χώρα η έκθεση-διαδικασία καθαρισμού. Οι χώροι αυτοί συνομιλούν μέσω μιας μεταβατικής πορείας ενός υπερυψωμένου εστιατορίου το οποίο έχει πανοραμική θέα στον χώρο την έκθεσης.
Κ Α Τ Ο Ψ Η 0.00
Κ Α Τ Ο ΨΗ -3.00
Κ Α Τ Ο Ψ Η -6.00
Η διαδικασία επεξεργασίας του νερού είναι εμφανής στους επισκέπτες και τους εργαζόμενους, οι περισσότερες δεξαμενές είναι ανοιχτές παρουσιάζοντας όλα τα στάδια που οδηγούν στην εξυγίανση και χρήση του.
Α Ξ Ο Ν Ο Μ Ε Τ Ρ Ι Κ Α Δ Ε Ξ Α Μ Ε Ν Ω Ν
Δ Ι Α Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Χ Ρ Η Σ Ε Ω Ν
Τ Ο Μ Η Α - Α
Τ Ο Μ Η Γ- Γ
Π Ρ Ο Ο Π Τ Ι Κ Η Τ Ο Μ Η Β-Β
Ο Ψ Η Α Π Ο Τ Η Θ Α Λ Α Σ Σ Α
Α Ξ Ο Ν Ο Μ Ε Τ Ρ Ι Κ Ο E X P L O D E D
Α Π Ε Ι Κ Ο Ν Ι Σ Ε Ι Σ - Κ Ο Λ Α Ζ
Α Π Ο Β Λ Η Τ Α Ε Σ Χ Α Ρ Ι Σ Μ Ο Υ - Σ Τ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α - Δ Ε Ξ Α Μ Ε Ν Η Α Ε Ρ Ι Σ Μ Ο Υ
Ε Ρ Γ Α Σ Τ Η Ρ Ι Α - Χ Ω Ρ Ο Σ Φ Ι Λ Ο Ξ Ε Ν Ι Α Σ
Comments