top of page

shoal=Στην ωκεανογραφία, τη γεωμορφολογία και τη γεωεπιστήμη, ένα κοπάδι είναι μια φυσική βυθισμένη κορυφογραμμή, όχθη ή ράβδος που αποτελείται από, ή καλύπτεται από, άμμο ή άλλο μη στερεοποιημένο υλικό και ανεβαίνει από την κοίτη ενός υδάτινου σώματος κοντά στην επιφάνεια.

Το city shoal ενώνει δύο κόσμους τον κόσμο του αστικού ιστού με τον υδάτινο κόσμο.Είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ μορφών αυστηρά οριοθετημένων(αστικός ιστός) και τελείως ρευστών μορφών(ύφαλοι κλπ).


Η εμπειρία του επισκέπτη η του κάτοικου ξεκινάει από την πόλη της πάτρας από όπου φαίνονται μορφές που προσομοιάζονται με νησιά χωρίς να φαίνεται τι υπάρχει από κάτω.Ούτε η πρόσβαση σε αυτά είναι εμφανής επομένως ο άνθρωπος που στέκεται στην πόλη της πάτρας αυτό που αντικρύζει είναι νησάκια στα οποία περιφέρονται άνθρωποι αλλά οι πρόσβαση σε αυτά και το εσωτερικό τους είναι άγνωστα.


Όταν ο επισκέπτης εισέρχεται στο κτίριο ξεκινά η εξερεύνηση σε χώρους που περισσότερο μοιάζουν μορφικά με θαλάσσιες σπηλιές και υφάλους παρά με μουσιακές αίθουσες. Στόχος είναι η εμπειρία του επισκέπτη να παρομοιάζει αυτήν της κατάδυσης. Τα υλικά που χρησιμοποιείται είναι τσιμέντο με επικάλυψη γύψου.

Ανά σημεία υπάρχουν οπές στην οροφή από όπου μπαίνει φως και δημιουργεί διαφορετική αίσθηση του χώρου ανάλογα με το πέρας τις ημέρας.











Χώρος Παρέμβασης










Μάρκος Αίαντας Γρυπάρης ΑΜ1058739

Μαρία Παπουλή-Σωτηροπούλου ΑΜ 1058757

58 views0 comments
bottom of page