top of page

Το απολίθωμα

Updated: Sep 18, 2019

Τσιμπούκη Βίκυ Α.Μ.1058768 Ιδέα: Η ιδέα πλέκεται σαν ένας συνειρμός και μια σύνδεση. Τα στοιχεία του περιβάλλοντος το χώρο της κατοικίας, μελετώνται σαν σύνολο και μεμονωμένα. Σκοπός είναι να ανασυνταχθούν με τα στοιχεία της κατοικίας σε μια νέα ισορροπημένη σύνθεση.














Δομή:Κατοικίας οικογένειας, πατέρα και μητέρας δασκάλων, διδύμων κοριτσιών 6 χρονών και παππού συνταξιούχου που ασχολείται με τη γυμναστική και τα καλλιτεχνικά. Ένα ορθογώνιο με κέντρο την οικογένεια, σε 3 γωνίες οι ιδιωτικοί χώροι με θέα τον Πατραϊκό κόλπο. Τα υπόλοιπα κενά πληρώνται με εργαστήριο για τον παππού, χώρο μελέτης, 3 αίθρια, WC και αποθήκη. Όλα έχουν άμεση πρόσβαση στο κέντρο.

Ένα κλιμακοστάσιο οδηγεί στην οροφή, χωρισμένη σε θεματικούς κήπους.


/slideshow/





/slideshow/



/slideshow/



Μαύρο-ανάπαυση

Άσπρο-αποθήκευση

Ταμπά-εργασία

χακί-καθορισμένες χρήσεις


(διαβάζεται από τις υφές)

ριζόχαρτο-αίθρια

άσπρο χοντρό χαρτί-οικογενειακός χρόνος

μακετόχαρτο "σάντουιτς"-εργασίες

γκρι χαρτόνι βαμμένο με ακρυλικο-ανάγκες

γκρι χαρτόνι βαμμένο με σπρέυ - ιδιωτικότητα



Μορφή:Το υλικό είναι πεπιεσμένο χώμα σε στρώσεις. Ένα κομμάτι γης στο εσωτερικό του οποίου έχει πάρει το σχήμα της ζωής που εγκιβωτίζει. Οι 4 όψεις είναι ουσιαστικά μία, συνεχής σε 4 επιφάνειες.






Αίσθηση: Όλα τα συστατικά δίνουν την αίσθηση συνέχειας με την άμεση φύση. Η κατοικία είναι ένα τμήμα δομημένο και με όλες τις ανάγκες καλυμμένες, συμπληρωμένο από ένα περιβάλλον αοριστίας, ολότελα ακατέργαστο αλλά και με το ίδιο υλικό. Οι τοίχοι δείχνουν να διεισδύουν από το δεύτερο στο πρώτο, ενώ η ίδια η δομή έχει το χαρακτήρα της ενότητας, με συνδετικό υλικό το χώρο του οικογενειακού χρόνου.











134 views0 comments
bottom of page