top of page

Updated: Sep 30, 2019

Ένα κομμάτι εδάφους με μια πιο ειδική ματιά δύναται να υποδείξει ένα τοπογραφικό και πολιτιστικό υπόβαθρο σαν βάση οποιασδήποτε ενέργειας εμείς επιχειρούμε. Η τοπογραφική αυτή προσέγγιση εάν γεωμετρικοποιηθεί δύναται να καταλήξει σε μια γλυπτική που εν μέρη έχει στόχο την δημιουργία τοπίου.


Γεωμετρικοποιήσαμε την κύρια καμπύλη του εδάφους και λάβαμε σαν βάση το τρίγωνο το οποίο μετατρέψαμε σε δημόσιο χώρο τριών φανερών διαστάσεων. Σε ενιαία υψομετρική στάθμη το τρίγωνο οδηγεί τον κάτοικο σε μία σειρά διαδοχικών κατοικιών και σε τρεις λεπτούς όγκους - πύργους με στόχο την δημιουργία μιας κατοικήσιμης τρίτης διάστασης προς τον ορίζοντα.


Το κάθε στοιχείο φέρει τον αντίστοιχο τρόπο αντιμετώπισης αυτής της νέας γλυπτικής διάστασης.

Στο τρίγωνο η κεκλιμένη οροφή με ανώτερο σημείο τα 10 m. επιχειρεί να συνεργαστεί με την κορυφή του οικοπέδου δημιουργώντας ένα νέο ολόκληρο επίπεδο προς τη δύση.

Στις κατοικίες τοποθετείται μια σκάλα - γλυπτό και καταλαμβάνοντας το 1/3 της κατοικίας θέλει να ωθήσει τον κάτοικο στο δώμα και κατ' επέκταση στη νέα μας διάσταση.

Οι πύργοι έρχονται να προσφέρουν μια εποπτική θέα πάνω από το δημόσιο χώρο και να εκθέσουν τον άνθρωπο σε μια πιο μοναχική συνύπαρξη με τη θεωρητική διάσταση των 10 m.


Η πρόθεσή μας τοποθετείται στην μέση της έκτασης και χρησιμοποιεί έναν τοίχο - φράγμα ύψους 3.6 m. για την αποκοπή της από το υπόλοιπο οικόπεδο και την δημιουργία ενός νέου οριζόντιου εδάφους ως βάση για την παραπάνω προσπάθεια συλλογικής και τοπιακής συνύπαρξης.















308 views0 comments
bottom of page